Roosendaal

Gemeente wil afgebrand kunstgrasveld dit jaar nog vervangen

Het kunstgrasveld op sportpark Hulsdonk is door brand niet meer te gebruiken © DVO'60

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeenteraad van Roosendaal wordt gevraagd 300.000 euro beschikbaar te stellen voor het herstel van het kunstgrasveld op sportpark Hulsdonk. Het veld raakte in de nacht van 16 op 17 november zwaar beschadigd door brandstichting en is niet meer te gebruiken.

De raad moet donderdagavond al een beslissing nemen over het voorstel. “Daarmee behouden we de mogelijkheid om het kunstgrasveld zo snel mogelijk te herstellen zodat het naar verwachting nog voor de aanstaande kerst in gebruik genomen kan worden”, aldus het college in het raadsvoorstel. Mocht de raad akkoord gaan, dan kan vrijdag al de opdracht worden gegeven voor de aanleg van een nieuw kunstgrasveld.

Hergebruik

Volgens de gemeente is door de brand een groot deel van de toplaag beschadigd. Dit deel zal worden verwijderd. De toplaag is niet te recyclen en zal als restafval worden afgevoerd. Delen die nog wel goed zijn worden zoveel mogelijk hergebruikt. Vervolgens moet er een nieuwe toplaag worden aangebracht. De onderlaag is nog wel te gebruiken.

Kans op herhaling

Het kunstgrasveld op sportpark Hulsdonk is één van de drie velden die vorig jaar zijn aangelegd als onderdeel van ‘Sportinnovaties Roosendaal’. De toplaag die verloren is gegaan moet worden afgeboekt. De gemeente gaat met de voetbalclubs in gesprek om te bekijken of er mogelijkheden zijn om de kans op herhaling te verkleinen.