Huijbergen

Gemeente wil huis kopen om uitbreiding Vivoo mogelijk te maken

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het college van de gemeente Woensdrecht wil een huis met een grote tuin aan de Bergsestraat in Huijbergen kopen zodat voetbalvereniging Vivoo kan uitbreiden. Burgemeester en wethouders stellen voor om het huis daarna weer in de verkoop te zetten. Alleen de gemeenteraad moet nog beslissen.

Voetbalvereniging VIVOO heeft momenteel een hoofdveld van natuurgras en een klein trainingsveld van kunstgras. Er is behoefte aan meer ruimte, voor het trainen en de wedstrijden. Wanneer de gemeente het pand aan de Bergsestraat 52 koopt, kunnen de gronden in de toekomst gebruikt worden voor een extra wedstrijdveld.

Omdat de gemeente alleen belangstelling heeft voor de gronden, zullen deze gesplitst worden van de woning. De woning zal vervolgens te koop worden aangeboden. De grond met een oppervlakte van 3.375m2 krijgt een andere bestemming en wordt betrokken bij het naastliggende sportcomplex.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met dit plan en de aankoop van het pand. De gemeenteraad zal nu het budget beschikbaar moeten stellen voordat de aankoop definitief door kan gaan. Het benodigde totaalbedrag hiervoor is € 594.140,-.