Roosendaal

Gemeente wil overleg met omwonenden over veilige oversteekplaats bij Vrouwenhof

Kruispunt Burgerhoutsestraat, Vrouwenhoflaan, Emmastraat Roosendaal

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal wil met omwonenden gaan praten over een veilige oversteekplaats naar speeltuin Vrouwenhof. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de VLP. De gemeente wist niet dat mensen moeite hadden met het oversteken naar de speeltuin. Maar ze wil graag in gesprek komen met mensen die dit bij de VLP hebben gemeld.

Meerdere mensen hadden de VLP verteld dat kinderen onzeker en bang zijn als ze de Burgerhoutsestraat moeten oversteken om bij speeltuin Vrouwenhof te komen. Volgens de partij zitten vooral bewoners van omliggende straten er mee, zoals bewoners van de Emmastraat, Damstraat en Wilhelminastraat. De VLP denkt dat de aanleg van een zebrapad het probleem kan verhelpen en stelde er vragen over aan burgemeester en wethouders.

Gemeente wil onderzoeken wat er beter kan

De gemeente Roosendaal kende het probleem nog niet. Maar ze hoort er graag meer over van de omwonenden, zo laat ze de VLP weten. “Wij komen graag in contact met de melders en zijn uiteraard bereid om de oversteekbaarheid en mogelijke verbetering te onderzoeken,” aldus burgemeester en wethouders.

Ze weten nog niet of een zebrapad de oplossing is. Of dat er misschien iets anders gedaan kan worden om de verkeersveiligheid te verbeteren. En ook zeggen ze niets over de snelheid waarmee zo’n aanpassing gedaan zou kunnen worden. Burgemeester en wethouders: “Dat hangt van de resultaten van het onderzoek af.”

Lees ook: Veilig de Burgerhoutsestraat oversteken naar speeltuin Vrouwenhof