Roosendaal

Gemeente wil snelheidsremmende maatregelen voor Anthonie van Dijckstraat onderzoeken

Sven de Laet Sven de Laet

Het is wachten op ongelukken, verzekeren de bewoners van de Anthonie van Dijckstraat in de Roosendaalse wijk Westrand. Al jaren maken zij zich zorgen over de auto’s, die in volle snelheid over de 30-kilometerstraat razen. De gemeente laat nu weten extra maatregelen te willen onderzoeken.

Die zijn volgens de bewoners hard nodig. Want de maximumsnelheid mag dan dertig kilometer per uur zijn, de indeling van de straat doet anders vermoeden. Dat vond ook de VLP, die er vragen over stelde aan het Roosendaalse college.

De gemeente geeft nu aan op de hoogte te zijn van de zorgen bij bewoners van de straat. “Deze problematiek is enkele jaren geleden bij ons aangekaart. Toen hebben we bekeken of bijvoorbeeld de plaatsing van bloembakken een oplossing kan zijn. Dat gaat echter ten koste van parkeerplaatsen en dat is bij de bewoners ongewenst.”

Toch wil het college nu alsnog kijken naar andere oplossingen. Op welke termijn die er moeten komen, is daarentegen maar de vraag. “Op dit moment wordt gewerkt aan een impactanalyse van het Permekeplein en de Rembrandtgalerij.” Op die plekken is al tijden veel overlast en dus moet ook daar een plan voor komen. “De Anthonie van Dijckstraat vormt de verbinding tussen die locaties en wordt dus meegenomen in de gebiedsvisie voor de langere termijn.”

Nieuwe snelheidsmeting

Op de kortere termijn wil de gemeente een snelheidsmeting laten uitvoeren, om duidelijk te hebben hoe hard er nou daadwerkelijk gereden wordt in de straat. “De laatste controle was in 2010. Toen was de gemiddelde snelheid na 1700 voertuigen zo’n 36 kilometer per uur. We zijn bereid een nieuwe meting te doen.”

Later deze maand komt de gemeente ook met een lijst van de tien meest onveilige verkeerssituaties in de gemeente Roosendaal. Het is nog niet bekend of de Anthonie van Dijckstraat daar tussen staat.

Lees ook: Het is wachten op ongelukken in de Anthonie van Dijckstraat