Roosendaal

Gemeente wil verzilveringslening invoeren en starterslening doorzetten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal heeft de raad gevraagd akkoord te gaan met het invoeren van de verzilveringslening en een krediet van 1 miljoen euro om de starterslening door te zetten.

Het college wil Roosendalers met de leningen stimuleren hun woning te verduurzamen, langer in huis te blijven wonen en starters meer kansen bieden om een woning te kopen.

Verzilverlening

De verzilveringlening maakt het voor huiseigenaren vanaf 57 jaar mogelijk om tegen lage kosten de eigen woning te verbeteren, seniorvriendelijk te maken of te verduurzamen. De verzilverlening is een hypotheek waarmee je de overwaarde van je woning kunt opnemen. Je betaalt tijdens de looptijd geen rente en lost niets af. De lening los je pas af na verkoop van de woning of bij het overlijden van de laatst overgebleven partner.

Starterslening

De starterslening stelt mensen in staat een eerste woning te kopen. Het gaat daarbij om bestaande woningen tot 225.000 euro. In 2018 zijn 74 leningen toegekend en de gemeente verwacht dit jaar evenveel aanvragen te ontvangen.