Hoogerheide

Gemeente Woensdrecht gaat het bijplaatsen van afval aanpakken

© Shutterstock

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Woensdrecht gaat het bijplaatsen van afvalzakken bij bovengrondse of ondergrondse containers aanpakken. Met voorlichting en het uitdelen van boetes, probeert de gemeente dit probleem tegen te gaan.

De gemeente Woensdrecht neemt het bijplaatsen van afvalzakken en materiaal dat niet in de container hoort erg serieus. “Wat mensen die afval bij de containers bijplaatsen zich niet beseffen is dat dit schadelijk is voor het milieu en voor grote ergernis zorgen bij omwonenden,” zegt wethouder Henk Kielman.

Waarschuwingsstickers

Volgens de wethouder is de gemeente veel geld kwijt aan het opruimen van de afvalzakken. Hij wil daarom waarschuwingsstickers plaatsen op de afvalcontainers om bijplaatsingen te ontmoedigen. “Deze aanduidingen moeten duidelijk maken dat het bijplaatsen van afval absoluut verboden en een serieuze overtreding is.”

Boete van 90 euro

Wie toch een afvalzak plaatst naast de container, riskeert een boete. De gemeente zal proberen te achterhalen waar het afval vandaan komt. Mocht het afval herleidbaar zijn naar een woonadres, dan kan de persoon een boete verwachten van minimaal 90 euro.