Hoogerheide

Gemeente Woensdrecht gaat voor zorginnovaties Huis van Morgen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Woensdrecht blijft investeren in het ‘Huis van Morgen’. Tot en met 2023 steekt Woensdrecht jaarlijks 10.000 euro in het innovatieve project.

Het Huis van Morgen laat studenten, professionals, inwoners en mantelzorgers kennismaken met e-health toepassingen en zorginnovaties. Door gebruik te maken van moderne hulpmiddelen komt er meer gemak en comfort voor mensen die langer thuis willen blijven wonen.

‘Er is zoveel meer mogelijk’

Volgens wethouder Lars van der Beek kunnen mensen die langer thuis blijven wonen met de juiste hulpmiddelen goed voor zichzelf blijven zorgen. “Technologie maakt het mogelijk om er veilig op uit te gaan, gezond te leven en te wonen en in contact te blijven met de buitenwereld en zorgorganisaties”, legt Van der Beek uit. “Er is zoveel meer mogelijk dan bijvoorbeeld de traplift die we allemaal kennen. Als gemeente willen we dit actief uitdragen en onze inwoners stimuleren om innovatie te omarmen.”

Tournee

Het Huis van Morgen is nu nog gevestigd in het Kellebeek College in Roosendaal. Maar dat gaat veranderen. Na de zomer gaat het ‘huis’ op tournee in Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht. Het is nog niet bekend wanneer het Huis van Morgen de gemeente Woensdrecht aandoet.