Huijbergen

Gemeente Woensdrecht heeft er 3 nieuwe Nederlanders bij

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In de gemeente Woensdrecht zijn zondag 3 inwoners genaturaliseerd: ze zijn officieel Nederlander geworden. Woensdrecht trakteerde hen op een uitstapje naar molen Johanna en de Heemkundekring in Huijbergen.

De gemeente Woensdrecht heeft er 3 nieuwe Nederlanders bij. Zondag zijn ze genaturaliseerd en dus officieel Nederlander geworden. Om dat te vieren nam burgemeester Steven Adriaansen hen mee op stap. “Vandaag hebben we een bijeenkomst waarbij we mensen hebben meegenomen richting onze molen Johanna hier in Huijbergen. We gaan naar de heemkundekring, naar een huisje kijken en daarnaast hebben de mensen, dat zijn een drietal, de verklaring van verbondenheid afgelegd. Dat is het officiële moment dat ze daarmee ook het Nederlanderschap krijgen.”

Blij om Nederlander te zijn

Ester Justino Webbo genoot van de rondleiding door molen Johanna. “Ik vond dat mooi om te zien, want ik ben daar nooit geweest. En ik zag alleen maar op televisie, dus ik ben naar boven gegaan en alles goed gezien. En ik ben blij.” De blijdschap is natuurlijk niet alleen voor het uitstapje, maar ook omdat ze Nederlander is geworden. “Toen ik hier kwam, ik was jong en ik heb heel mijn leven hier gedaan. Dus ik woon hier met mijn familie: ik ga nergens meer heen.”

Eduardo Tussamb heeft dezelfde ervaring. Ook hij woont met veel plezier in de gemeente. “Ik woon hier in Huijbergen. Ik heb kinderen; ik heb in totaal 4 kinderen in mijn huis. En mijn vrouw al lange tijd hier, bijna 28 jaar. Blij voor Nederland, voor de mensen, ik ben blij.”

Naturalisatiedag levendig houden

Het doet burgemeester Adriaansen goed dat de mensen het uitstapje waarderen. Hij wil ook dat de Naturalisatiedag een feestje is. “Als gemeente willen we die Naturalisatiedag gewoon levendig houden. Sommige gemeenten doen het klein, wij vinden het mooi om ook iets van onze eigen gemeente te laten zien. En ik denk dat het op deze manier, een beetje feestelijk, echt past.”