Hoogerheide

Gemeente Woensdrecht komt met nieuwe editie van beweeggids

© Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Woensdrecht brengt een nieuwe editie uit van de beweeggids voor senioren. Verenigingen die activiteiten hebben die ervoor zorgen dat ouderen in beweging blijven, kunnen deze in de gids laten vermelden. Het nieuwe boekje komt begin volgend jaar uit.

De gemeente Woensdrecht stimuleert met het project Sport- en Cultuurimpuls dat meer ouderen in beweging blijven. De beweeggids brengt het aanbod van sport- en cultuurverenigingen bij elkaar. Via het project kan de doelgroep 55+ via één of meerdere proeflessen gratis kennismaken met de activiteiten. Het project wordt gecoördineerd door de Brede Welzijnsinstelling.

Wethouder Lars van der Beek zegt dat in beweging blijven helpt om vitaal ouder te worden. “Het zorgt ervoor dat we langer zelfstandig kunnen blijven functioneren en het is goed voor de sociale contacten. Er zijn in Woensdrecht mogelijkheden genoeg. Door dit samen te brengen in één gids, brengen we het aanbod dichtbij de mensen.”

Aanmelden

Verenigingen en organisaties die activiteiten organiseren voor ouderen en deze in de beweeggids willen plaatsen, kunnen de activiteiten voor 23 november melden bij Sport- en Cultuurimpuls. Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected].