Hoogerheide

Gemeente Woensdrecht ontwikkelt zich op digitaal gebied

Redactie Redactie

De gemeente Woensdrecht gaat mee met de ontwikkelingen op digitaal gebied. Steeds meer producten kunnen tegenwoordig online aangevraagd worden. Door de ingebruikname van MijnOverheid kunnen de eerste producten nu geheel digitaal afgehandeld worden. De website www.woensdrecht.nl staat sinds kort ook open voor Europese burgers.

Burgemeester Steven Adriaansen is blij met de ontwikkeling. Wel heeft hij de inwoners nodig, schrijft hij in het persbericht. “Wij willen meer digitaal communiceren, maar dat kan alleen als u in MijnOverheid het vinkje aanzet bij de gemeente Woensdrecht. Zo geeft u toestemming om de post die u normaal op papier ontvangt, digitaal te krijgen. Doe het, want wij gaan steeds meer digitaal communiceren!”

Verstrekkingsbeperking

Veel producten zijn de laatste paar jaar gedigitaliseerd, zo ook de verstrekkingsbeperking, wat actueel in verband staat met de privacy-wetgeving. Adriaansen: “We volgen de ontwikkelingen uit de samenleving op de voet.” Met een verstrekkingsbeperking kunnen mensen aangeven dat hun persoonsgegevens niet uitgewisseld worden met andere overheidsorganisaties.

Europees

Verder gaat Woensdrecht mee met ontwikkelingen binnen de Europese Unie, die het makkelijker en veiliger moeten maken om online zaken te regelen in Europa. Vanaf 29 september 2018 is de eIDAS verordening van kracht, waarmee Europese burgers met hun eigen inlogmethode online zaken kunnen regelen. Zo kunnen zij op die manier in de gemeente Woensdrecht een afschrift burgerlijke stand of een uittreksel BRP opvragen.