Hoogerheide

Gemeente Woensdrecht peilt interesse deelauto met enquête

Foto ter illustratie © Nationale Beeldbank

Redactie Redactie

Een deelauto is een auto die je kan gebruiken wanneer je deze nodig hebt. Het komt er op neer dat meerdere mensen één auto gebruiken. Landelijk staan er al 41.000 auto’s geregistreerd als deelauto. Volgens de overheid is het bevorderlijk als dat er meer worden. De gemeente Woensdrecht peilt door middel van een online enquête of de bewoners geïnteresseerd zouden zijn om deelauto’s te gebruiken.  

 

 

 

Volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal past een deelauto perfect in het kader duurzaamheid, wat de gemeente hoog in de agenda heeft staan. Gemiddeld worden auto’s maar één uur per dag gebruikt. Voldoende tijd om een auto te delen. Veel huishoudens hebben twee of drie auto’s, maar kan dat niet minder? Een tweede of derde auto doen mensen vaak van de hand en dan nog kost de eerste auto geld, ook als deze stilstaat. Een deelauto kost alleen geld als je hem gebruikt. Daarnaast bespaar je enorm veel uitstoot omdat je de auto alleen pakt als het echt nodig is. 

Enquête 

Deelauto’s worden nu vooral gebruikt in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en dus niet in platteland gemeentes zoals Woensdrecht. In de grote steden van Nederland is een deelauto erg handig want er zijn tegenwoordig teveel auto’s in de grote steden. Maar ook in de gemeente Woensdrecht zou dit voordelen op kunnen leveren. Daarom wil de gemeente enquêteren hoe het is gesteld met de interesse in dit systeem. Meedoen aan deze enquête kan via www.woensdrecht.nl/deelauto en dat kost je drie tot vier minuten.