Hoogerheide

Gemeente Woensdrecht plaatst weer bladkorven

© Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Woensdrecht plaatst deze week weer bladkorven op verschillende locaties in de gemeente. In deze bladkorven kunnen inwoners het blad doen dat van de bomen in de openbare ruimte valt.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Omdat de bladeren vaak in korte tijd vallen, lukt het onze buitendienstmedewerkers niet om overal tegelijk het blad op te ruimen. Uw hulp is dan ook altijd zeer welkom.”

Takken en tuinafval

De korven worden geplaatst op plekken waar veel bomen staan. Niet alleen afgevallen bladeren kunnen in de bladkorven, ook eikels of kastanjes die uit de bomen vallen mogen erin. Takken en tuinafval hoort er niet in thuis. Wanneer er geen bladkorf in de buurt wordt geplaats, dan kunnen mensen de bladeren in de groene container doen of zelf een verzamelpunt maken. Inwoners kunnen het bladafval op laten halen door de gemeente. Het moet dan wel een flinke hoeveelheid zijn.

Composteren

De gemeente geeft als tip mee dat je afgevallen bladeren ook kunt composteren. De meeste bladeren zijn na enkele maanden verteerd en vormen een goede voedingsbodem. Bovendien gaat een laagje bladeren de onkruidgroei in het voorjaar tegen.