Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht schiet verenigingen met problemen door energieprijzen te hulp met noodfonds

Illustratie: Pixabay

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Stichtingen en verenigingen hebben het zwaar. Vanwege de torenhoge energiekosten komen sommigen zelfs in de problemen. Daarom heeft de gemeente Woensdrecht besloten om een ‘energie noodfonds voor verenigingen’ van honderdduizend euro op te richten.

Er zijn al landelijke maatregelen door het kabinet genomen om particulieren en ondernemers te ondersteunen, maar voor verenigingen en stichtingen is deze hulp er nog niet. Daarom komt de gemeente met een noodfonds. De gemeenteraad heeft hiervoor unaniem een motie aangenomen.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal is erg blij met de komst van het noodfonds. “De maatschappelijke rol die verenigingen en stichtingen vervullen is van groot belang voor de dorpen in de gemeente”, laat hij in een reactie weten. Doordat landelijke maatregelen uitblijven, dreigen verenigingen weg te vallen. “En dat is een groot gemis voor de inwoners van onze gemeente.”

Energie besparen

Het doel van het noodfonds is om partijen te helpen die zonder de steun moeten stoppen met hun activiteiten. Daar staat wel tegenover dat zij moeten aantonen wat ze al hebben gedaan om energie te besparen, en dus de energierekening te drukken. Wie in aanmerking komen en hoe de subsidie berekend wordt, zal later bekend gemaakt worden.