Hoogerheide

Gemeente Woensdrecht trakteert bij jubilerende echtparen

Burgemeester Steven Adriaansen feliciteert het echtpaar Stoffels-Kortus uit Ossendrecht (Foto: gemeente Woensdrecht)

Han Verbeem Han Verbeem

De gemeente Woensdrecht heeft een bijzondere attentie voor de 218 Woensdrechtse echtparen die dit jaar een huwelijksjubileum vieren. Ze zijn vrijdag in het zonnetje gezet en krijgen namens de burgemeester en wethouders een smakelijke traktatie, aan huis bezorgd.

Door: Han Verbeem

Bakkerij Wilbrink gaat vrijdag 218 adressen in de gemeente Woensdrecht langs om jubilerende echtparen te verrassen. Het zijn echtelieden die dit jaar een bijzonder kroonjaar vieren: ze zijn 50, 55, 60, 65 of zelfs 70 jaar getrouwd. In een enkel geval kregen mensen zelfs hoog bezoek. “Burgemeester Adriaansen overhandigde vrijdagmiddag persoonlijk de lekkere traktatie aan echtpaar Stoffels-Kortus uit Ossendrecht”, aldus een gemeentewoordvoerder. “Zij zijn vandaag 60 jaar getrouwd.”

Afhalen bij niet thuis

De jubilarissen die niet thuis zijn ontvangen een brief in de bus en kunnen op vertoon hiervan vrijdag of uiterlijk zaterdag hun traktatie ophalen bij de dichtstbijzinde vestiging van bakkerij Wilbrink. Voor de mensen uit de kernen Woensdrecht, Hoogerheide en Huijbergen is dat bij de vestiging in Hoogerheide; mensen uit Ossendrecht en Putte kunnen in hun eigen dorp terecht.

Alternatief voor feestmiddag

De Woensdrechtse traktatieronde is een alternatief voor de speciale middag, die jaarlijks voor de huwelijksjubilarissen wordt gehouden. Dat is momenteel niet mogelijk, aldus de woordvoerder. “Normaal gesproken organiseren we jaarlijks een gezellige middag waarbij men met elkaar kan kletsen onder het genot van een hapje en drankje. Ook is er dan is een muzikaal optreden en het college van burgemeester en wethouders presenteert een quiz. Helaas moeten we dit jaar met deze traditie breken vanwege corona.”