Hoogerheide

Gemeente Woensdrecht waarschuwt voor malafide loodgieters

Illustratie: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

De gemeente Woensdrecht waarschuwt de inwoners voor oplichtingspraktijken van malafide bedrijven die “belachelijk hoge prijzen” berekenen voor het ontstoppen van een afvoer of rioolputje. Daarom is het advies om niet met de eerste de beste loodgieter in zee te gaan, zo meldt de gemeente op social media: laat je goed informeren, maak éérst vooraf duidelijke afspraken en vraag om prijsindicaties! De tips gelden ook bij het inschakelen van andere dienstverleners bij spoedklussen, zoals slotenmakers.

Door: Han Verbeem

“Een verstopt doucheputje, wasbak of toilet. Erg vervelend en u wilt dit zo snel mogelijk verholpen hebben”, zo is te lezen op de Facebookpagina van de gemeente Woensdecht. “Toch adviseren wij u om niet zomaar de eerste de beste uitkomst van uw zoekopdracht op internet te laten komen.”

Signalen uit de praktijk

De gemeente krijgt regelmatig ‘signalen uit de praktijk’ binnen, dat er voor dergelijke diensten belachelijk hoge prijzen afgerekend moeten worden. “De rekening valt ineens veel hoger uit, het pinapparaat is kapot en er moet direct cash afgerekend worden. In sommige gevallen is het probleem niet eens opgelost!”

Tips

Om er zeker van te zijn dat u niet in zee gaat met een malafide ontstoppingsbedrijf, heeft de gemeente een aantal tips voor de inwoners.

  • Kies een erkend (lokaal) bedrijf uit, niet perse het bedrijf dat bovenaan in Google verschijnt.
  • U kunt in uw omgeving vragen naar goede ervaringen of op internet recensies/klachten opzoeken over een bedrijf
  • Bespreek van te voren alle kosten (voorrijkosten, noodtarief, avondtoeslag, materiaalkosten, btw etc.). Willen zij de prijs niet geven, ga dan door naar een ander bedrijf. Ga alleen met bedrijven in zee die in het eerste telefoongesprek al een duidelijke prijsindicatie geven. U kunt ook een aantal loodgieters bellen en prijzen vergelijken.

Slotenmakers

Daarbij merkt de gemeente op, dat deze tips óók gelden bij het inschakelen van andere dienstverlenders, zoals slotenmakers. “Zeker waarbij voor u haast geboden is om een oplossing te bieden!”