Hoogerheide

Gemeente Woensdrecht wil meer bekendheid openbare toiletten

Een sticker bij het gemeentehuis geeft aan dat er een openbaar toilet aanwezig is © Gemeente Woensdrecht

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Woensdrecht gaat meer bekendheid geven aan de openbare en toegankelijke toiletten in Hoogerheide, Woensdrecht, Putte, Ossendrecht en Huijbergen. De gemeente doet dit naar aanleiding van een oproep van het platform ‘waarkaniknaardewc’.

Het platform, een initiatief van onder andere de Maag Lever Darm Stichting, deed een oproep aan gemeenten om zich in te zetten voor meer openbare en toegankelijke toiletten. In de Opinieraad Samenleving is het onderwerp besproken en het college heeft aangegeven zich hier voor in te willen zetten.

Hoge nood

Via een app, genaamd HogeNood, is in kaart gebracht waar in Nederland zich de openbare en opengestelde toiletten zich bevinden. De kortste route tot het dichtstbijzijnde toilet wordt dan weergegeven. In de gemeente Woensdrecht waren alleen de toiletten in de centrale hal van het gemeentehuis in Hoogerheide en die van camping De Beijaartshoeve in Woensdrecht in de app zichtbaar. Inmiddels zijn alle multifunctionele centra in de gemeente aangemeld.

De locaties van de toiletten zijn niet alleen zichtbaar in HogeNood-app. Bij de panden wordt dit ook aangeduid met een sticker.

Aanmelden

Verantwoordelijk wethouder Jeffrey van Agtmaal hoopt dat meer organisaties in de gemeente zich aansluiten bij het initiatief. “Samen kunnen we uitstralen dat we een gastvrije gemeente zijn”. Organisaties en maatschappelijk betrokken ondernemers kunnen zich gratis aanmelden bij de HogeNood-app. De stickers zijn verkrijgbaar bij de receptie in het gemeentehuis.