Roosendaal

Gemeente zoekt nieuwe bestemming voor Sportpark Red Band

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wat te doen met Sportpark Red Band in Roosendaal? De gemeente wil het sportpark nieuw leven inblazen en is opzoek naar goede ideeën en vraagt daarom haar inwoners mee te denken. De drie beste ideeën maken kans op mooie geldbedragen oplopend tot 600 euro. Voor het beste plan dat op korte termijn echt uitgevoerd kan worden is een realisatiebudget van 10.000 euro beschikbaar.

De Roosendaalse atletiekvereniging THOR heeft vorig jaar definitief het sportpark verlaten en is verhuisd naar Sportpark Vierhoeven. Sindsdien worden de atletiekbaan en  de gebouwen ernaast niet meer gebruikt. Gemeente Roosendaal is eigenaar van het terrein en zoekt naar een nieuwe bestemming. De bedoeling is wel dat de nieuwe plannen passen in het huidige bestemmingsplan, sport en recreatie.

Deelnemers die kans willen maken op het realtisatiebudget van 10.000 euro moeten hun idee uitwerken in een plan van aanpak. Belangrijke voorwaarde is dat duidelijk is wie het plan daadwerkelijk gaat uitvoeren. De indiener kan zelf initiatiefnemer zijn, maar het is ook mogelijk dat een andere partij het plan gaat uitvoeren.

Wethouder Toine Theunis hoopt dat verenigingen zich melden met een mooi plan om het sportpark een nieuwe toekomst te geven. “Laat de goede ideeën maar komen, wij staan voor alles open. Het zou jammer zijn om het sportpark met zo’n rijke historie te slopen”, aldus Theunis.

Het sportpark verkeert in een nog redelijk goede staat. Wethouder Theunis: “Het park heeft een goede verlichting. Wel zal de toplaag van de atletiekbaan vervangen moeten worden en de bijgebouwen hebben een opknapbeurt nodig. Maar verder is er van alles mogelijk.”

Deelnemers kunnen hun plannen indienen via CityChallenges.nl, het online platform waarmee de gemeente samenwerkt voor dit project. Ideeën kunnen tot half augustus worden ingediend, daarna gaat een jury de plannen beoordelen.