Hoogerheide

Gemeentehuis Woensdrecht ook op donderdagavond open

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Gemeente Woensdrecht start met een pilot voor een extra avondopenstelling van het gemeentehuis. In de periode 15 april tot en met 15 juli is het gemeentehuis naast de dinsdagavond, ook op donderdagavond open tot 20.00 uur.

De gemeente kiest bij de pilot voor deze periode omdat er veel aanvragen zijn voor reisdocumenten in verband met de zomervakantie. Tijdens de avondopenstelling op donderdag zal alleen de centrale balie open zijn. De receptie is gesloten. Bezoekers zullen meteen naar de loketten worden verwezen via bewegwijzering.

Donderdagochtend gesloten

Het college van burgemeester en wethouders heeft ook besloten om op donderdagochtend de loketten te sluiten en op woensdag alleen op afspraak te werken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat er gemiddeld op woensdag- en donderdagochtend de minste bezoekers komen. Tijdens de pilotperiode is op donderdag de nieuwe openingstijd van 12.30 tot 20.00 uur. Een afspraak voor woensdag kan alleen digitaal worden gepland.

De gemeente gaat ervan uit dat het totaal aantal bezoekers niet zal stijgen als gevolg van een extra avondopenstelling. Na de pilotperiode zal er een evalutie zijn. Dan wordt bekeken of de extra avondopenstelling een vervolg krijgt.