Hoogerheide

Gemeentehuis Woensdrecht vanaf januari ook op donderdagavond open

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het gemeentehuis van Woensdrecht gaat vanaf 9 januari 2020 ook op donderdagavond open. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. Middels een pilot werd onderzocht of inwoners behoefte hadden aan een extra avondopenstelling en die behoefte bleek er te zijn.

“Gedurende de pilot is er een extra avondopenstelling van het gemeentehuis op donderdagavond geweest, naast de openstelling op dinsdagavond. Dit naar aanleiding van de afspraak in het collegeprogramma 2018-2022”, legt burgemeester Steven Adriaansen uit. “Parallel aan deze pilot is onderzocht of we op meer momenten in de week op afspraak kunnen gaan werken.”

Evaluatie

De gemeente Woensdrecht heeft de pilot geëvalueerd en concludeert dat 25% van de bezoekers het gemeentehuis ’s avonds bezoekt. Er is dus duidelijk behoefte aan een extra avondopenstelling. Daarnaast blijkt dat bezoekers ook graag op afspraak komen, maar ze vinden tegelijkertijd werken op afspraak en op inloop verwarrend. De wachttijd is door de extra avondopenstelling naar beneden gegaan en zit nu onder de 5 minuten.

Openingstijden

Op basis van de uitkomsten van de pilot is besloten dat het gemeentehuis, naast dinsdagavond ook op donderdagavond open gaat van 17.00 tot 18.30 uur. Daarnaast blijft het gemeentehuis elke werkdag open van 08.30 tot 12.30 uur. Van dinsdag tot en met donderdag kunnen bezoekers ook op afspraak terecht tussen 12.30 en 16.30 uur. Maandagmiddag zijn de loketten gesloten, maar kunnen inwoners reisdocumenten en rijbewijzen afhalen bij de receptie.