Hoogerheide

Gemeentelijke buitendienst gaat zelf onkruid bestrijden

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De buitendienst van de gemeente Woensdrecht gaat het komend jaar zelf het onkruid bestrijden. Dat heeft de gemeente bepaald na de evaluatie van de pilot die vorig jaar werd uitgevoerd op het gebied van onkruidbestrijding op verhardingen.

Omdat de gemeente in 2018 niet tevreden was over de resultaten van de onkruidbestrijding, werd begin vorig jaar besloten om het op een andere manier aan te pakken. Er kwam betere afstemming tussen het veegwerk en onkruidbestrijding. Daarnaast werden verschillende externe partijen ingezet.

Niet meer afhankelijk

In 2019 waren de straten wel vrij van onkruid, maar tijdens de evaluatie bleek dat het goed is als de gemeente de onkruidbestrijding zelf kan aansturen. Dit kan als de buitendienst dit werk gaat uitvoeren. “Beheer in eigen dienst zorgt voor korte lijnen, een hoge mate van inzetbaarheid en het niet meer afhankelijk zijn van derden,” zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal.

Budget blijft gehandhaafd

Volgens Van Agtmaal blijft het huidige budget het komende jaar gehandhaafd. “We blijven hetzelfde beeldkwaliteitsniveau aanhouden en op dezelfde manier gedurende het  jaar schouwen. In het najaar van 2020 evalueren we weer.”

De buitendienst van de gemeente beschikt over een eigen veegwagen en krijgt binnenkort een extra werktuigdrager. Dit apparaat kan zowel borstelen als het onkruid met hete lucht bestrijden.