Geen regio geselecteerd

Gemeenteraad akkoord met bedrijventerrein Ster van Lepelstraat

Redactie Redactie

De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft akkoord gegeven aan het opleggen van het gemeentelijk voorkeursrecht op de Ster van Lepelstraat. Hierbij gaat het om het noordelijke deel.

Wethouder Coppens heeft al eerder uitgesproken dat de Ster volop in de belangstelling staat bij bedrijven. Het is voor grote ondernemingen een gunstige plaats en dus zouden zij er zich graag willen plaatsen. 

De meeste partijen kwamen tot de overeenkomst door het harde optreden van wethouder Ad Coppens. Hij zei dat logistieke bedrijven die niet veel opleveren voor de inwoners geen intrek gaan nemen in het gebied. Alleen hoogwaardige bedrijven die met hun komst veel positieve kanten meebrengen voor de inwoners mogen plaatsnemen. 

Het contact met de bewoners is het belangrijkst volgens Bergen op Zoom. De gemeente wil op een verantwoorde wijze omgaan met de ontsluitingen van het gebied en de belangen van de bewoners. Daarbij wordt er met de plannen rekening gehouden met belangrijke zaken zoals de waterafvoer, geluidsoverlast, bouwhoogte en de groene buffer.

Gemeente Bergen op Zoom maakt in deze gebruik van het voorkeursrecht. Dit is om speculatie met grond tegen te gaan. Dat voorkeursrecht verplicht eigenaren van de grond bij verkoop hun bezit als eerste aan de gemeente aan te bieden. Echter wordt dit voorkeursrecht nooit aangekondigd.