Roosendaal

Gemeenteraad kiest Evelien van der Star-Deijkers als plaatsvervangend voorzitter

Evelien van der Star, wethouder gemeente Roosendaal

Wethouder Van der Star van de gemeente Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Na een schriftelijke stemming heeft de raad Evelien van der Star-Deijkers (VLP) verkozen als nieuwe plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad in Roosendaal. Dat gebeurde eerder vanavond tijdens de raadsvergadering die plaatsvond in Hotel Goderie in Roosendaal. Zij volgt daarbij Cor Gabriëls op.

Door: Kitty Joachems

Gabriëls (Roosendaalse Lijst) liet eerder weten per 1 oktober de raad te zullen verlaten. Daardoor komt de functie van plaatsvervangend voorzitter van de raad vacant. Evelien van der Star-Deijkers (VLP), Paul Klaver (PvdA) en Jeroen van den Beemt (VVD) hebben laten weten zich kandidaat te stellen voor deze functie. Aan het begin van de raadsvergadering lichtten de drie kandidaten hun motivatie toe aan de gemeenteraad.

Samenwerking

In haar motivatie liet Van der Star weten bij te willen dragen aan de samenwerking tussen coalitie en oppositie. “Zij dienen als een geheel het college te controleren en kunnen bij een betere samenwerking veel bereiken voor ons Roosendaal”, aldus Van der Star.

1 oktober

De gemeenteraad vergadert onder voorzitterschap van de burgemeester. Bij afwezigheid van de voorzitter neemt een door de raad aangewezen gemeenteraadslid die taak over. Sinds 2014 was dat Gabriëls en per 1 oktober volgt Van der Star hem op.

Luister hieronder naar het interview met Evelien van der Star-Deijkers: