Hoogerheide

Gemeenteraad maakt geld vrij voor stimulans reanimatiecursus

© Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Woensdrechtse gemeenteraad heeft vanuit het raadsbudget 3.500 euro vrijgemaakt om meer mensen een reanimatiecursus te laten volgen. Ook wil de raad dat er meer mensen worden getraind in het bedienen van een AED.

In de gemeente Woensdrecht is inmiddels een dekkend netwerk van AED-apparaten, maar niet iedereen kan een AED bedienen. Ook zijn er niet genoeg mensen die kunnen reanimeren. Om hier een impuls aan te geven stelt de gemeenteraad 3.500 euro ter beschikking. Mensen die een cursus willen volgen bij een EHBO-vereniging in de gemeente, kunnen de kosten van de cursus vergoed krijgen.

Cruciaal

Wethouder Lars van der Beek: “Veiligheid staat in Woensdrecht hoog in het vaandel. Met elkaar geven we daar vorm aan. Deze cursussen zijn bedoeld voor mensen die voorbereid willen zijn en hulp kunnen bieden als er iemand in hun omgeving een hartstilstand krijgt. Snelle en goede hulp is dan cruciaal om levens te redden.”

De verschillende EHBO-verenigingen in de gemeente Woensdrecht geven in januari, februari en maart een reanimatiecursus op verschillende locaties in de gemeente. Het is een tweedaagse cursus die in de avonduren wordt gegeven. Deelnemers leren dan reanimeren en een AED bedienen. Het staat mensen vrij om een locatie te kiezen.