Bergen op Zoom

Genomineerden bekend voor Sportverkiezingen Bergen op Zoom

De winnaars van het sportgala 2018

Redactie Redactie

Ook dit jaar worden in Bergen op Zoom weer de Sportverkiezingen gehouden. Op 13 december barst het festijn los in theater De Maagd. Van de maar liefst 40 aanmeldingen zijn er in totaal 20 individuele sporters en teams waarop gestemd kan worden.

Ieder jaar worden er in verschillende categorieën sporters gekozen. Ook dit jaar zal dat niet anders zijn. De categorieën waaruit gekozen kan worden zijn: sportvrouw en sportman, sportploeg, sporter(s) met een beperking, seniorsporter, vrijwilliger en de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs. In iedere categorie is er keuze uit 2 of 3 groepen of individuen.

Stemmen

Naast de stemmen van het publiek, is er ook een jury die invloed uitoefent op het verloop van de stemmen. Het publiek zal voor iets meer dan 11% van de stemmen onderdeel uitmaken van de uiteindelijke uitslag. De publieke stemming kan dus zeker doorslaggevend zijn in de einduitslag. Mocht je graag een stem uit willen brengen en ben je benieuwd naar de kanshebbende sporters, kijk dan op www.sportverkiezingenboz.nl/stemmen. Stemmen op de genomineerden is mogelijk tot vrijdag 6 december 2019.

Grote namen

Het Rabo Sportgala zal dit jaar voor de 43e keer plaatsvinden. Door de jaren heen hebben bekende winnaars het podium mogen betreden. Denk maar eens aan Bart Nieuwkoop. De geboren Bergenaar wist tijdens de 41e editie de prijs van beste sportman binnen te slepen. Dit omdat hij zijn debuut had gemaakt op het hoogst haalbare niveau van het Europese voetbal. Dit debuut maakte hij onder zijn toenmalige club Feyenoord.

En wat te denken van Rico Verhoeven. De kickbokser mocht vorig jaar een oeuvreprijs in ontvangst nemen. Het podium biedt de sporters dus de kans om zichzelf of hun team tussen dit tweetal grootheden te mengen.