Bergen op Zoom

Genomineerden Sportgala bekend: Verhoeven ontvangt Oeuvre-award

Ook dit jaar presenteren Doniek Franken en Sanneke van den Boom het Sportgala live op ZuidWest TV

Redactie Redactie

De genomineerden van het Rabo Sportgala in Bergen op Zoom zijn bekend gemaakt. Op 14 december vindt het gala plaats in theater De Maagd aan de Grote Markt. Tot en met 9 december kan je stemmen op jouw favoriet.

Het sportgala wordt live uitgezonden op ZuidWest TV en zal gepresenteerd worden door Sanneke van den Boom en Doniek Franken. Maar je kan er ook gratis bij zijn. Tijdens de avond worden de sportman, sportvrouw, sportploeg, aanmoedigingsprijs, sporter met een beperking, seniorsporter en vrijwilliger bekend gemaakt. Daarnaast ontvangt kickbokser Rico Verhoeven uit Halsteren de Oeuvre-award. Deze prijs wordt uitgereikt aan een sportpersoonlijkheid als erkenning voor het totale ‘sportoeuvre’ dan wel levenswerk als actief sporter, trainer, official en/of kaderlid. Hij zal deze prijs als eerste in ontvangst nemen.

Sportman en sportvrouw

Naast de Oeuvre-award worden er nog zeven andere prijzen uitgereikt. Voor sportman van het jaar zijn genomineerd, Bas Leyte (basketbal), Peter Goossens (judo) en Fabian Biondina (atletiek). Voor de sportvrouw van het jaar staat er drie jongedames op de lijst van genomineerden. Corina Luijks is 23 jaar en ze is speelster van het Fusal Team (zaalvoetbal). Anouk Prop is 18 jaar oud en gaat volgend jaar naar Amerika om daar school en atletiek te combineren. Tot slot Roos Kuipers, die 15 jaar oud is en zij is al wereldkampioen Oriëntal Fusion, beter bekend als buikdansen. 

Ploegen

Ook de sportploegen mogen niet ontbreken op het gala. Dit jaar zijn dat de jongens van MOC’17 JO-19, die afgelopen jaar een knappe prestatie hebben weggezet in de hogere voetbalklasse. Zij hebben zichzelf gekwalificeerd voor nacompetitie en zijn gepromoveerd van de 4e naar de 3e divisie. Daarnaast zijn de Krabben Heren 1 kampioen geworden in de 2e klasse. Door deze prestatie promoveren zij komend jaar naar de 1e klasse en gaan zij nu op het hoogste niveau van Brabant spelen. Tot slot het basketbalteam, de WBB Giants Heren 1 zijn dit jaar kampioen geworden in de 2e divisie landelijk. De sporter met een beperking heeft twee nominaties. Opnieuw is Suzie Pellis (10) genomineerd voor haar prestaties bij het zwemmen, maar ook LG1 Tempo die de 10e landstitel hebben behaald in 13 jaar tijd.

Aanmoedigingsprijs, seniorsporter en sportvrijwiliger

De aanmoedigingsprijs, die vernoemd is naar Christ van Wijk, is een prijs om talent te stimuleren. Lynn Kegel (12) doet aan dansen en is aangenomen voor de vooropleiding dans van ’t Rijks. Amy de Bruin (11) is wielrenster en ze is tweede geworden op het NK veldrijden. Als derde en laatste genomineerde is er Kristy Snepvangers (14), zij doet aan paardrijden. Tot slot zijn er nog vijf genomineerden voor twee categorieën, voor seniorsporter en sportvrijwilliger. Seniorsporters van het jaar kunnen worden Rietje Corstens (70) en Willem van der Poel (71). Voor sportvrijwilliger zijn genomineerd Steven de Bont, Henk Schot en Cees Bosmans.