West-Brabant

Gerda van Leeuwen nieuwe politiechef van West-Brabant en Zeeland

Gerda van Leeuwen is de nieuwe baas van de politie in West-Brabant en Zeeland (foto: Politie.nl)

Redactie Redactie

De politie in West-Brabant en Zeeland heeft een nieuwe baas. Gerda van Leeuwen volgt per 15 november Hanneke Ekelmans op. Van Leeuwen is momenteel hoofd operatiën van de politie in Midden-Nederland. “De eenheid Zeeland-West-Brabant was voor mij relatief onbekend, maar ik heb ontdekt dat het een gebied is met een ongekende diversiteit,’’ aldus Van Leeuwen.

Door: Esmée van den Heuvel

Gerda van Leeuwen volgt per 15 november Hanneke Ekelmans op. Van Leeuwen is momenteel hoofd operatiën bij de politie in de regio Midden-Nederland, maar zag een nieuwe uitdaging bij de politie in West-Brabant en Zeeland. Het spreekt Van Leeuwen aan om dingen samen te doen, maar dat er ook ruimte is voor lokale invulling. Volgens de nieuwe politiechef liggen in West-Brabant en Zeeland grote uitdagingen qua veiligheid, zoals zware, georganiseerde misdaad, cybercrime en de problemen tussen zorg en veiligheid.  

Gedreven

“Ik vind het belangrijk dat we een politie zijn voor iedereen en resultaten halen die er voor burgers toe doen,” aldus Van Leeuwen. Weten wat er in de wijken gebeurt en wat er in de mensen omgaat is volgens Van Leeuwen een belangrijke taak voor de politie. Het samenwerken is dan ook van groot belang; binnen en buiten. Van Leeuwen: “Ik kan enorm genieten van operationele successen en heb grote bewondering voor alle collega’s die zowel voor als achter de schermen met veel vakmanschap en passie hier een bijdragen aan leveren.”

Enthousiaste korpsleiding

De korpsleiding is enthousiast over de voordracht van de nieuwe politiechef. “Gerda is een zeer ervaren en gedreven politievrouw, die de afgelopen jaren uitstekend heeft gefunctioneerd in de leiding van de eenheid Midden-Nederland’’, zegt korpschef Henk van Essen. Van Leeuwen is betrokken bij het operationele werk en heeft bijvoorbeeld als portefeuillehouder zeden mede bijgedragen aan het verder ontplooien van de zedefunctie.