Wouwse Plantage

Gerestaureerde motorbrandspuit terug bij Brandweermuseum

Redactie Redactie

Na vier jaar was het dan eindelijk zover. De motorbrandspuit werd gerestaureerd opgeleverd aan het Brandweermuseum in Wouwse Plantage. Het landgoed van Jonkheer Speeckaert was woensdag geopend voor genodigden. Daar was de onthulling van de motorbrandspuit uit 1920.

De motorbrandspuit is weer terug bij zijn rechtmatige eigenaar. Sinds 2008 neemt de Stoomclub van Suiker Unie Dinteloord de taak op zich voertuigen te restaureren van het Brandweermuseum in Wouwse Plantage. Na de renovatie van de Stoombrandspuit uit 1880, die in 2012 werd afgerond, was kort daarna de motorbrandspuit aan de beurt. Na 4 jaar is dat project nu afgerond. Woensdagmiddag kwamen de genodigden af op de officiële oplevering van het nostalgisch voertuig. Vol trots werd de spuit weer in gebruik genomen, want aan motorbrandspuit moet natuurlijk ook brand kunnen blussen.

Met dit nieuwe paradepaardje van het Brandweermuseum hopen de vrijwilligers vaker de deuren te openen. Ze willen het publiek in de toekomst 2 zaterdagen in de maand verwelkomen. Door te weinig mankracht is dat op dit moment nog niet mogelijk. De verwachting is dat de nieuwe motorbrandspuit veel mensen enthousiast maakt om zich in te zetten voor het museum, maar garanties zijn er niet.

Stiekem heeft het Brandweermuseum al een nieuwe taak klaarliggen voor de Stoomclub van de Suiker Unie Dinteloord. Peter Nuijten, coördinator van het museum, hoopt dat de technici zich dit keer gaan bezighouden met de handpompen. Hopelijk gaat de stoomclub hun vingers er niet aan branden.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4296}