Roosendaal

Gert-Jan van Oosterbosch benoemd tot burgerraadslid Roosendaalse Lijst

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het had een gedenkwaardige avond moeten worden. Een raadsvergadering, voor het eerst in jaren weer eens op grondgebied van de voormalige gemeente Wouw. Dat was sinds de herindeling in 1997 niet meer voorgekomen. Maar helaas, de aangescherpte coronamaatregelen zorgden ervoor dat de vergadering niet in de kerk van Heerle plaatsvond maar digitaal. Ieder in zijn eigen huis achter een beeldscherm en de burgemeester met de griffie in de raadszaal.

Door: Kitty Joachems

De laatste vergadering voor het kerstreces begon met de benoeming van Gert-Jan van Oosterbosch tot burgerraadslid voor de Roosendaalse Lijst. Zo’n benoeming gebeurt fysiek. Dus zette burgemeester Van Midden de headset even af om Van Oosterbosch officieel te benoemen en bloemen te overhandigen.

Vernieuwing en verjonging

Van Oosterbosch is geen onbekende in de politiek. In 2016 was hij gedurende twee jaar ook al burgerraadslid voor de Roosendaalse Lijst. Een verhuizing buiten de gemeente Roosendaal dwong hem deze taak neer te leggen. Jongeren kennen Van Oosterbosch vooral als voormalig vice-voorzitter van de Jongerenraad in Roosendaal en als bestuurslid en mede-organisator van het Bevrijdingsfestival in die stad. Voor de Roosendaalse Lijst betekent de benoeming van Van Oosterbosch een link naar de jongeren. Het geeft aan dat de partij stappen zet naar vernieuwing en verjonging.

Rustig Oud en Nieuw

De burgemeester stelde de raad voor alleen de onderwerpen te behandelen die niet uitgesteld kunnen worden. En zo werd de laatste raadsvergadering van 2020 toch nog gedenkwaardig. Want het was de eerste raadsvergadering in de carrière van Van Midden waarin alle onderwerpen zonder stemverklaring konden worden afgehamerd. Aan het eind van de vergadering stond hij nog even stil bij het bijzondere jaar 2020 en wenste hij iedereen vooral een rustig Oud en Nieuw toe.