Roosendaal

Geslaagde eerste editie van Roosendaal LIVE: ‘Tot volgend jaar!’

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

“Ik weet nu, dat er een engelbewaarder bestaat. Je kunt haar niet zien, als ze zachtjes tegen je praat..” Ondanks de regen ging het publiek zaterdag goed los tijdens de eerste editie van Roosendaal LIVE. Artiesten als Marco Schuitmaker, Wolter Kroes en Emma Heesters waren enkele grote namen die optraden.

Organisator Sander van Kuijk werkte al jarenlang samen met de organisatie van het festival Blommekinders, dat de dag ná Roosendaal LIVE plaatsvond. “En dit jaar hebben wij voor het eerst de zaterdag op ons genomen. Daar zijn we zeer tevreden over”, reageert hij. En ondanks dat het nog maar een eerste editie was, was zanger Wolter Kroes al enorm te spreken over het evenement en de bezoekers. “Roosendaal leeft hè, het is te gek!”

Leuke sfeer

“Leuke sfeer hier, leuke sfeer, leuke sfeer”, ratelt een man met meerdere pilsjes in zijn hand. “Weetje, Roosendaal probeert het tenminste. Dus we moeten ze de kans geven om er een succes van te maken”, vult een vrouw in een regenponcho aan. “Alleen jammer van het weer.” Andere bezoekers komen juist vanwege bepaalde artiesten. “Ik kom hier speciaal naartoe voor Emma Heesters”, bekennen meerdere gasten.

Voor Emma Heesters is het optreden in Roosendaal bijna een thuisfeestje. “Ik kom uit Zeeland, dus dat is lekker dichtbij. Mijn moeder is daarom ook bij mijn optreden aanwezig, dus dat is heel leuk.”

Tot volgend jaar

Het organiseren van een nieuw festival was best even spannend voor Van Kuijk. “Het is gewoon perfect dat we die samenwerking met Blommekinders hebben. Dit is een leuk festivalweekend voor Roosendaal.” Een nieuwe editie komt er dus zeker. “Blok 20 juli 2024 maar alvast in je agenda. Hopelijk mogen we dan nog meer bezoekers verwelkomen dan dit jaar!”