Roosendaal

Gestolen auto uit België duikt na zes jaar op in Roosendaal

De gestolen auto | Foto: Politie Basisteam Roosendaal

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Medewerkers van het keuringsstation van de RDW in Roosendaal hebben maandag een gestolen auto ontdekt, meldt Politie Basisteam Roosendaal op Facebook. De auto bleek bij controle van het chassisnummer namelijk gestolen, al in 2017. Daarom schakelden de medewerkers de politie in.

De auto kwam bij het keuringsstation terecht omdat de eigenaar het voertuig wilde importeren van België naar Nederland, en dus een Nederlands kenteken moest aanvragen. Het is dan gebruikelijk voor de RWD om het chassisnummer te controleren. Zo werd bekend dat het om een gestolen auto ging. De auto was in 2017 gestolen in België.

Politieagenten hebben bij aankomst met de huidige eigenaar van de auto gesproken. Hij kon verschillende documenten laten zien die bij de auto hoorden. Maar omdat de auto als gestolen geregistreerd staat, is deze in beslag genomen.

Het is aan de officier van justitie om te bepalen wat er met de auto gaat gebeuren. Misschien dat de auto terug gaat naar de persoon waarvan deze in 2017 is gestolen, maar het kan ook zijn dat de huidige eigenaar het voertuig mag houden.