Bergen op Zoom

Gestolen telefoon leidt naar hennepvondst

Redactie Redactie

Een man maakte vrijdagmiddag rond 15:30 uur melding dat zijn smartphone was gestolen. Door een zoekapp op zijn smartphone kon het toestel teruggevonden worden. Bij het desbetreffende adres in de Bergse wijk Gageldonk vond de politie uiteindelijk gedroogde henneptoppen.

De telefoon kon gevolgd worden door een zoekapp op de smartphone van het slachtoffer. Agenten overlegden met de officier van justitie of de woning binnengedrongen mocht worden. Er was namelijk geen sluitend bewijs dat de telefoon in die woning zou liggen.

Aanhouding

Op het moment dat de agenten stonden te wachten op het besluit van de officier van justitie, zagen zij een man de brandgang binnenlopen. De man zette daar een tas neer. In die tas bleken henneptoppen te zitten. De man, een 22-jarige uit Bergen op Zoom, is hierna meteen aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een verklaring afgelegd. Rond 21:30 uur is de man weer vrijgelaten.  

Hennepvondst

In totaal werd er in de tas 289 gram gedroogde henneptoppen gevonden. De henneptoppen zijn in beslag genomen en vernietigd. De man gaf toestemming om de woning te doorzoeken. Daar werd uiteindelijk niks gevonden.

Onderzoek

Er wordt door de politie nader onderzoek ingesteld naar de diefstal van de telefoon. Er worden camerabeelden opgevraagd van de plek waar de telefoon werd gestolen in de hoop de dader te kunnen ontmaskeren.