Wouwse Plantage

Gevaarlijk kruispunt bij Wouwse Plantage verdwijnt en maakt plaats voor rotonde

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het gevaarlijke kruispunt in het buitengebied van Wouwse Plantage, de Westelaarsestraat met de Plantagebaan, gaat op de schop. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in een reactie op raadsvragen van de politieke partij VLP Roosendaal. In september beginnen de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde.

“Lang op gewacht, maar hij komt eraan: de lang gekoesterde rotonde op wellicht het gevaarlijkste kruispunt in onze gemeente”, reageert een opluchte Eric de Regt. Hij diende namens VLP meerdere keren raadsvragen in over het kruispunt. “Veel verkeersgebruikers zullen hier ontzettend blij mee zijn, de VLP uiteraard ook.”

Volgens het college zijn alle voorbereidende bodem- en verhardingsonderzoeken bij de locatie uitgevoerd. “En er is overleg geweest met de Nutsbedrijven over een mogelijk integrale aanpak indien dit nodig zou blijken”, schrijft ze. De volgende stap is het ontwerpen van de nieuwe rotonde. Dat gaat een extern ontwerpbureau doen. Hoe de rotonde eruit gaat zien is dus nog niet bekend. “Samen met het bureau gaan we stapsgewijs toewerken naar een definitief, uitvoeringsgericht ontwerp.” Een direct betrokken omwonende is bij een overleg over de rotonde aanwezig geweest.

De kruising Westelaarsestraat met de Plantagebaan staat in de top 20 meest onveilige plekken in de gemeente Roosendaal. Er gebeuren regelmatig ongelukken, soms zelfs met dodelijke afloop. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden voor de rotonde in september 2024.

Lees ook: Drie auto’s botsen op kruising in Wouwse Plantage Lees ook: Fietsster (81) overlijdt na ongeluk met camper in Wouwse Plantage