Geen regio geselecteerd

Gewapende mannen aangehouden op A58, één verdachte is Bergenaar

Foto: Politie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De politie heeft vrijdagochtend op de A58 bij Etten-Leur twee mannen opgepakt, die vuurwapengevaarlijk waren. De verdachten zijn een 32-jarige man uit Fijnaart en een 38-jarige man uit Bergen op Zoom. Om de arrestatie veilig te laten verlopen werd het verkeer op de snelweg stilgezet.

De politie was een onderzoek gestart naar de verblijfplaats van de 32-jarige man uit Fijnaart, die onder voorwaarden vrij was. Hij zat vast voor stalking en bedreiging met een vuurwapen. De politie had informatie dat de man zich niet aan de afspraken hield. Hij mocht daarom opnieuw worden aangehouden.

Getrokken pistolen

Agenten zagen de man rijden in een auto op de A58 ter hoogte van Etten-Leur. Er bleek ook een passagier in de auto te zitten. Al snel waren er meerdere politieauto’s ter plekke. Enkele agenten hebben met getrokken pistolen de mannen uit de auto gehaald. Andere agenten hielden het verkeer tegen.

De twee verdachten zijn geboeid afgevoerd. In de auto werd een vuurwapen en een mes gevonden. De passagier bleek een 38-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij stond ook gesignaleerd. De Bergenaar had nog een gevangenisstraf van een half jaar open staan.

In de auto werd een wapen en een mes gevonden © Politie