Bergen op Zoom

Gezamenlijk onderzoek locatie Heerle voor nieuwbouw Bravis

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal gaan gezamenlijk een haalbaarheidsonderzoek doen naar een nieuwebouwlocatie voor het Bravis ziekenhuis ter hoogte van de afslag Heerle. Dat hebben wethouders Patrick van der Velden en Toine Theunis bevestigd aan BN DeStem.

Gemeente Roosendaal maakte donderdag bekend locatie Bulkenaar, gelegen tussen de A58 en de wijk Tolberg, aan te dragen als nieuwe plek voor het Bravis ziekenhuis. Het gebied is 80 hectare groot. Wethouder Theunis wil de mogelijke nieuwbouw van Bravis combineren met een betere ontsluiting van de wijk Tolberg.

Haalbaarheidsonderzoek

Theunis is echter ook bereid mee te werken aan een haalbaarheidsonderzoek naar een locatie ter hoogte van de afslag Heerle. Dit gebied ligt precies tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. De locatie is één van de drie plekken die de gemeente Bergen op Zoom heeft aangedragen aan Bravis voor de bouw van een nieuw ziekenhuis.

Overleg

De twee wethouders bevestigen aan BN DeStem dat aanstaande maandag een overleg is gepland tussen het ziekenhuisbestuur en de gemeenten Roosendaal en Bergen op Zoom. Van der Velden wil inzetten op een onderzoek naar een gezamenlijke locatie. Enige nadeel bij de locatie bij Heerle is dat het gebied niet grenst aan stedelijke bebouwing. Dit is wel één van de criteria van Bravis.

Lees ook: Roosendaal vindt Bulkenaar beste plek voor nieuw ziekenhuis