Roosendaal

Gezamenlijke controle met Belgische politie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Belgische en Nederlandse politie hebben vrijdagavond een gezamenlijke controle gehouden in het grensgebied tussen Wernhout/Zundert en Huijbergen. De controle was met name gericht op het voorkomen van woninginbraken, straatroven en overvallen.

Tijdens de controle werden er koppels gevormd die bestonden uit een Belgische en een Nederlandse agent in de auto of op de motor. Bijzonder was dat ook medewerkers van de meldkamers in Tilburg en Antwerpen aan elkaar gekoppeld waren. Het doel van de controle was vooral het voorkomen van misdrijven door zichtbare aanwezigheid van politie, maar ook het kijken in elkaars keuken en leren van elkaar.

De samenwerking tot nu toe bestond vooral uit het uitwisselen van informatie, maar een samenwerking op deze manier, het daadwerkelijk met elkaar in een auto zitten en controleren, was nog niet eerder voorgekomen.

Tijdens de controles werden ook resultaten geboekt. Zo werd van twee personen een hoeveelheid drugs in beslag genomen en vernietigd, er werd een openstaande boete van 360 euro geïnd, een onverzekerd voertuig is weggesleept en een persoon werd betrapt op het rijden onder invloed en kreeg een rijverbod van zes uur.