Roosendaal

Gezocht: mensen die Roosendaal leuker en gezelliger willen maken

Sita Kengen Sita Kengen

De gemeente Roosendaal heeft maandag het nieuwe project ‘Het begint met een idee’ gelanceerd. Inwoners kunnen ideeën die de straat, buurt of het dorp leuker en gezelliger maken, indienen bij de gemeente. Ze kunnen vervolgens een subsidie krijgen om hun project of activiteit uit te voeren. Met een ideeënfiets hoopt de gemeente een hoop ideeën op te halen.

Op de Nieuwe Markt in Roosendaal is ‘Het begint met een idee’ gelanceerd. Op een fiets is een groot bord te zien, waar allerlei briefjes aanhangen.

“Inwoners van de gemeente Roosendaal, maar ook non-profitorganisaties mogen vanaf nu bij ons subsidie en ondersteuning aanvragen om hun idee waar te maken in de buurt, straat, wijk of dorp. Zo kunnen zij een socialere, leukere en mooiere buurt creëren”, legt projectleider Ramon van Amerongen uit.

“Dit gaat over inwonersinitiatieven en hoe inwoners een initiatief kunnen inbrengen in Roosendaal. Er is ruimte voor zowel kleine als grote initiatieven”, vult wethouder Evelien van der Star hem aan.

Ideeënfiets

Het college vindt het belangrijk dat inwoners meer te zeggen krijgen in hun eigen buurt, daar komt dit idee dan ook vandaan. “Dit is de lancering, dus vandaag halen we heel veel ideeën op. Op de ideeënfiets staan al een aantal ideeën opgeschreven. We hopen vooral dat veel inwoners iets gaan invullen en dat we het samen kunnen doen.”

Wij hopen vooral op ideeën waar wij zelf niet op zijn gekomen.

Volgens Van der Star en Van Amerongen zitten er al hele leuke en goede ideeën tussen. “Zo zag ik al een pluktuin staan en een zebrapad tussen de Vrouwenhofspeeltuin en het Vrouwenhof zelf”, zegt Van der Star. “Er kwam een koor dat graag op de markt liedjes zou willen zingen en iemand die de Paralymics wilt organiseren”, vertelt Van Amerongen. Van der Star: “Wij hopen vooral op ideeën waar wij zelf niet op zijn gekomen, inwoners weten beter wat er nodig is in de buurt dan wij als college.”

Enthousiast

“Ik ben super trots dat ik hier mag staan, het is super leuk. Ik hoor zo veel leuke ideeën en mensen worden er heel enthousiast van”, vervolgt van Amerongen. De komende tijd zijn ze van plan de wijken en dorpen in te gaan om dit project meer aandacht te geven. Zo kunnen er nog meer ideeën komen. “Zelf ben ik er echt blij mee. Ik denk echt dat onze inwoners leuke ideeën hebben om toe te passen in de wijk”, aldus Van der Star.

Je idee opgeven kan via de website idee.roosendaal.nl. Je kunt je idee makkelijk invullen, waarbij de gemeente je kan helpen en ondersteunen.