Roosendaal

Gezocht: ouderen die willen dansen, ook als ze minder vast ter been zijn

Paars uitgelicht podium met daarop een groep oudere dansers die ieder fier rechtop achter een stoel staan

Kom dans met mij de Danzon in Zaandam (foto: Hans Hordijk)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Roosendaal Danst! en CultuurCompaan zoeken ouderen die samen een dansvoorstelling willen maken: ‘Kom dans met mij de Danzon’. En het maakt niet uit als je minder vast ter been bent. Ook dan kun je meedoen. Choreograaf Tineke Veenhof helpt je vijf weken lang heerlijk te bewegen. En op zondagmiddag 26 september dans je je rol in de korte theatrale voorstelling in schouwburg De Kring in Roosendaal.

‘Kom dans met mij de Danzon’ is geïnspireerd op de Cubaanse Danzon, een ritmische dans op Zuid-Amerikaanse muziek. “Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities. We proberen vooral de cultuur van de Cubaanse Danzon in het stuk te vatten, want die verbeeldt de levenskunst van de Cubanen en die houdt een groot deel van de ‘wijze’ bevolking jong,” legt choreograaf Tineke Veenhof uit.

Je hoeft niet te kunnen dansen, dat leren ze je wel

Maar het leuke is, dat je helemaal niet hoeft te kunnen dansen. “Want dat leert u vanzelf in de lessen,” zo belooft de organisaite. Je krijgt vijf weken lang les, twee keer per week. Dat is van 24 augustus tot en met 23 september, elke dinsdag- en donderdagmiddag. De repetities zijn in De Brink aan de Melis Stokelaan 5 in Roosendaal.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Senioren dansen met rode doeken boven het hoofd
Repetitie in Veghel (foto: Hans Hordijk)

‘Kom dans met mij de Danzon’ is in andere steden al gedaan. Daar waren deelnemers enthousiast. “Het fijne van dit project is dat je geen partner nodig hebt en bewegen op muziek is heerlijk,” vertelt Neeltje. En Thea vult daarop aan dat het haar uit haar isolement heeft verlost. “Klinkt dramatisch, maar zo was het eigenlijk wel.”

Ontdekken dat je geen stoethaspel bent

Dat je helemaal geen danser hoeft te zijn om mee te doen, beaamt oud-deelnemer Klaske. “Na weinig dans ervaring, heb ik genoten van deze weken. Elke keer weer met z’n allen oefenen, en steeds beter worden. Ben een beetje los gekomen durf weer wat meer van me zelf te laten zien. En ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk helemaal niet z’n stoethaspel ben.”

De voorstelling op 26 september is de afsluiting van Festival Roosendaal Danst!, dus je gaat echt optreden in het theater. En er is plek voor 20 deelnemers, op volgorde van inschrijving. Dus vol is vol. Het kost 25 euro per persoon voor alle tien de lessen. En dat is inclusief koffie en thee tijdens de repetities. Je kunt je aanmelden tot 20 augustus. Dat kan telefonisch bij Adriënne Roks van Roosendaal Danst! via 06-23.56.10.48. Of door een mail te sturen naar [email protected].