Roosendaal

GGD opent in mei twee extra priklocaties in West-Brabant

Maarten Elst Maarten Elst

Vanaf de eerste week van mei is het voor West-Brabanders mogelijk om in een hangar van Breda International Airport een coronavaccin te krijgen. Twee weken later volgt ook de officiële opening van de priklocatie aan de Tussenriemer in Roosendaal. In dezelfde week opent de GGD een locatie in Almkerk. Met de locaties kan de GGD dagelijks tot 6.000 extra vaccinaties zetten.

Met de extra locaties speelt de GGD in op de verwachting dat er meer vaccins richting West-Brabant komen. Aanvankelijk zou de priklocatie op Breda International Airport al in april de deuren openen. “Vanwege de beschikbaarheid en efficiënte inzet van de vaccins is dat begin mei geworden”, laat de GGD weten. De hangar is inmiddels gereed en klaar om mensen te ontvangen.

Tussenriemer

Twee weken later, in de week van 17 mei, gaat de GGD ook vaccineren aan de Tussenriemer in Roosendaal en sporthal Het Verlaat in Almkerk. Dat is anderhalve maand na de geplande startdatum van 1 april. De priklocatie in Roosendaal komt vlak naast de huidige testlocatie in het pand van Breure Grondwerken. Op de vaccinatielocatie op Borchwerf I is het, net als bij Breda International Airport, de bedoeling dat er op korte termijn zeven dagen per week wordt gevaccineerd. Voorlopig zijn de openingstijden van 08:00 uur ‘s ochtends tot en met 16:00 uur ‘s middags.

Welk vaccin nog onbekend

Welke vaccins er in de hangar op Breda International Airport en Roosendaal worden gebruikt, is vooralsnog nog niet bekend. “Het kan dus voorkomen dat mensen in een andere plaats dan hun voorkeur hun prik moeten halen, omdat niet alle vaccins op alle locaties aanwezig zijn. Het Ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, red.) bepaalt welk vaccin voor welke doelgroep wordt ingezet. De GGD West-Brabant volgt dit beleid”, aldus de GGD.

“Dit betekent dat mensen op de locatie niet kunnen kiezen voor een bepaald vaccin”, vervolgt de GGD. “Wij raden mensen aan om een afspraak te maken voor een vaccinatie wanneer zij daarvoor aan de beurt zijn, ook als dat op dat moment niet dichtbij hun woonplaats mogelijk is.”