West-Brabant

GGD West-Brabant vaccineert 35.000 jongeren tegen meningokokken

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In het voorjaar worden alle West-Brabantse jongeren tussen 14 en 18 jaar ingeënt tegen de meningokokkenziekte. De GGD is druk bezig met de voorbereidingen van deze klus. Het gaat in totaal om 35.000 jongeren.

Voor de GGD wordt het een van de grootste inentingscampagnes in de afgelopen decennia. Volgens Annemieke van der Zijden van GGD-West-Brabant zetten alle medewerkers de schouders eronder om deze grote klus te klaren. “Grootschalige inentingscampagnes zijn ons natuurlijk niet onbekend, maar het gaat nu wel om véél meer mensen.”

Extra mensen

Samen met collega-organisaties en studenten gaat de GGD alle West-Brabantse jongeren beschermen tegen vier typen van de meningokokkenbacterie. Behalve voor de inenting zelf, worden ook extra mensen ingezet voor het klaarmaken van de injecties, coördinatie van een sessie, ontvangst en administratie en het beantwoorden van vragen in het callcenter.

De vaccinatiecampagne vindt plaats van 8 t/m 18 april en 11 t/m 21 juni. Er zijn 7 locaties waar de inentingen worden gedaan. Jongeren ontvangen eind maart en eind mei een uitnodiging.