Bergen op Zoom

GGZ WNB en Stadlander aan de slag met De Karmel

Redactie Redactie

Ruim 70 bewoners van appartementencomplex De Karmel in Bergen op Zoom moeten op zoek naar een nieuwe woning. De Karmel is gebouwd in 1977 en is toe aan vernieuwing. Stadlander wil De Karmel daarom een flinke opknapbeurt geven. Samen met GGZ WNB gaat de woningcorporatie het achterste gedeelte van het gebouw inrichten als een woonvorm met begeleiding. Deze week zijn de bewoners hierover geïnformeerd.

Door: Vincent Krijtenburg (video) en Roland Pijnen (tekst)

71 van de 108 bewoners kregen te horen dat ze op zoek moeten gaan naar een andere woning. Die mededeling zorgde bij sommige bewoners voor de nodige emoties, zegt Marc van der Steen van Stadlander. Stadlander biedt haar huurders een sociaal plan aan dat in zal gaan op 1 november 2020 en een doorlooptijd van 1,5 jaar heeft.

Appartementen

 Aan de voorzijde van het complex komen ruimere appartementen. Het achterste gedeelte van het gebouw wordt gebruikt voor een woonvorm voor de cliënten van GGZ WNB en ook het parkeerterrein en de tuin krijgen een andere inrichting. Op dinsdag 22 september vindt er een informatieavond plaats voor buurtbewoners. 

GGZ WNB

GGZ WNB is een hulpverlenende organisatie voor cliënten in de psychische gezondheidszorg. Ze bieden deze mensen met een zorgbehoefte de gelegenheid een appartement te huren met de voor hen passende zorg en ondersteuning. Het complex is gebouwd in 1977 en was dus vanwege zijn leeftijd aan een opknapbeurt toe.