Roosendaal

Glasvezel vanaf medio januari in Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

Het startsein voor de aanleg van supersnel internet via glasvezel is woensdagochtend gegeven. T-Mobile Nederland, Open Dutch Fiber Roosendaal en wethouder Cees Lok ondertekenden woensdagochtend een overeenkomst. Vanaf midden januari mondt de samenwerking uit tot de aanleg van glasvezel in de wijken Centrum, West, Oost, Noord, Kortendijk, Langdonk, Kroeven en Tolberg. 32.000 huishoudens kunnen daardoor straks gebruikmaken van supersnel internet via glasvezel.

Half januari starten de werkzaamheden in de genoemde wijken binnen de stadsgrenzen van Roosendaal. Wethouder Cees Lok is blij met de overeenkomst. “Ook voor de particulieren en bedrijven in de stad Roosendaal, is het belangrijk dat zij de snelle verbinding via glasvezel krijgen. Het is te verwachten dat thuis straks een belangrijker werkplek gaat worden. De bedrijven hebben steeds meer behoefte aan een steeds snellere en betrouwbare verbinding. En veel jongeren zullen met hun games ook wel blij zijn met snel internet.”

Richting 1 miljoen huishoudens

De aanleg van glasvezel in Roosendaal past in het in april 2021 gepresenteerde plan van Open Dutch Fiber en T-Mobile. Het doel is om de komende vijf jaar samen ten minste één miljoen huishoudens in Nederland aan te sluiten op glasvezel. Ze kiezen daarbij voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt, waaronder Roosendaal. Op deze manier leveren Open Dutch Fiber en T-Mobile een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

“Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. We lopen daarmee vooral in stedelijk gebied achter in vergelijking tot andere landen in Europa”, voegt Floris van den Broek, co-CEO van Open Dutch Fiber. “Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Wij willen daarom juist bewoners van stedelijk gebied nu ook snel voorzien van toegang tot alle mogelijkheden die glasvezel biedt.”