Roosendaal

‘Global Goals in de praktijk’: zelf aan de slag met duurzaamheid

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Klaar Koenraad heeft woensdagmorgen tijdens de Dag van de Duurzaamheid het eerste exemplaar ontvangen van ‘Global Goals in de praktijk’.

‘Global Goals in de praktijk’ is een handboek in kalendervorm en bevat een 8-stappenplan en honderden erkende (inter)nationale dagen met een vrije interpretatie van de ‘Global Goals’. Het handboek is geschreven door Claudia Koole en zij heeft er jaren aan gewerkt, met als doelstelling de targets en doelen uit de Agenda 2030 simpel uit te leggen. “Ik probeer met Global Goals in de praktijk duurzaamheid bereikbaar te maken voor de gewone mens; de burger, de vrijwilliger, de leerling, de leerkracht.”

‘Global Goals in de praktijk’ kun je volgens Koole tien jaar lang gebruiken. “Het stappenplan kan iedereen volgen. Of dat nu bij een vereniging is of in de klas. Het is zo eenvoudig gemaakt, dat het voor iedereen toegankelijk is.”

Cadeautje om te krijgen

Wethouder Klaar Koenraad vond de kalender een cadeautje om te krijgen. “Het is als gemeente belangrijk dat wij ook aan de duurzaamheidsdoelen gaan werken. Ik vind dat zelf ook heel belangrijk. Alleen hoe doe je dat samen met de inwoners, vrijwilligers en verenigingen? Nou, daar heeft Claudia Koole een heel handzaam middel voor gemaakt. Ik ben er erg blij mee.”