Bergen op Zoom

Gloednieuwe fietsbrug geopend aan Smitsvest

De fietsbrug is gemaakt in de vorm van een turfschip © ZuidWest Update

Redactie Redactie

De fietsbrug aan de Smitsvest is dinsdagmiddag geopend. De brug, ontworpen door Spaans architect Oriol Casas, is rond het middaguur neergelegd. De brug werd in de nacht van maandag op dinsdag vervoerd vanuit Middelburg naar Bergen op Zoom. De opening van de brug werd gevierd met het ontkurken van een fles champagne.

Oriol Casas, de architect die de brug heeft ontworpen en sinds 2000 in Bergen op Zoom woont, is blij dat de brug er eindelijk staat. “We hebben met zijn allen veel voorbereidingen moeten treffen en veel met de gemeente gepraat over het geldbedrag wat we nodig hadden om deze brug te kunnen realiseren. Nu moet de omgeving en het landschap nog aangepakt worden en dan is het helemaal af.”

Turfschip

Wethouder Patrick van der Velden opende op feestelijke wijze de brug. “Ik voelde me even Max Verstappen! Nee, maar zonder gekheid, het is prachtig dat de brug er eindelijk ligt. De brug is gemaakt van een bepaald soort staal die verandert van kleur bij hoge of lage temperaturen. De vorm moet een turfschip voorstellen, die vroeger kenmerkend was voor Bergen op Zoom. Zo eren we onze stad in een nieuwe wijk met een oud, herkenbaar gegeven.”