West-Brabant

Goederentrein met auto’s in brand: geen treinen tussen Breda en Roosendaal

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Een goederentrein met veertig hybride personenauto’s heeft woensdag een bovenleiding in Etten-Leur geraakt, waardoor een aantal auto’s in brand zijn gevlogen. De schade aan het spoor is zo groot, dat de werkzaamheden langer duren dan verwacht. Tot zeker vrijdagochtend 7 uur rijden er geen treinen tussen Roosendaal en Breda, meldt NS.

“Er zijn gelukkig geen reizigers betrokken bij dit incident,” meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De trein zou onderweg zijn geweest naar Vlissingen Sloehaven. ProRail heeft de stroom van de bovenleiding uitgeschakeld.

Gebouwen in de buurt liepen geen gevaar. Vanwege flinke rookontwikkeling werden omwonenden wel geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden en ventilatie uit te zetten.

UPDATE: Reizigers op het traject tussen Breda, Etten-Leur en Roosendaal kunnen gebruik maken van beperkte stopbussen, vanaf de voorzijde van het station. Daarnaast kunnen treinreizigers tussen omreizen via Lage Zwaluwe. Tot zeker vrijdagochtend 7 uur rijden er geen treinen tussen Roosendaal en Breda.