Hoogerheide

Goedkopere zorgverzekering voor lage inkomens via gemeente

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Woensdrecht betaalt mee aan de zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen. Je kunt dan meedoen aan een collectieve verzekering via zorgverzekeraar VGZ. Het is beschikbaar voor mensen met een inkomen van rond de bijstandsnorm. Als je niet meer verdient dat 120% van de bijstandsuitkering kun je je aanmelden.

Door: Bianca van Vugt

Als je een laag inkomen hebt, hakt de premie voor de zorgverzekering er flink in. Daarom wil de gemeente Woensdrecht meebetalen aan de zorgpremie. Je kunt je aanmelden voor een collectieve zorgverzekering via verzekeraar VGZ. Iedereen met een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm kan meedoen. En je kunt kiezen uit twee pakketten.

Gunstig als je het eigen risico nodig hebt

Je hoeft geen lichamelijke keuring te doen om de verzekering af te sluiten: je medische geschiedenis doet er niet toe. “Er is geen medische selectie,” legt wethouder Lars van der Beek uit. “Deze verzekering is bedoeld voor mensen die rondom de inkomensgrens leven en zekerheid zoeken in een zorgverzekering met een ruime dekking. De gemeentepolis staat ook open voor mensen die wegens een chronische ziekte of beperking geconfronteerd worden met hoge zorgkosten, terwijl ze een beperkt inkomen hebben.”

Zorgverzekeraar VGZ heeft twee pakketten voor de collectieve zorgverzekering. Volgens de gemeente Woensdrecht zijn het prima voorwaarden. “Beide kennen ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, orthodontie en voetzorg,” aldus de gemeente. “Ook de eigen bijdragen Wmo worden vergoed. Daarnaast wordt met pakket 2 het eigen risico meeverzekerd.” Chronisch zieken die elk jaar het eigen risico helemaal moeten ophoesten, zijn dus al snel goedkoper uit bij deze collectieve verzekering.

Lage premie is niet altijd voordeliger

Mensen met lage inkomens moeten vaak kiezen voor een goedkope verzekering met een lage maandelijkse premie. Maar dan ben je ook minder goed verzekerd, waardoor je soms toch duurder uit bent. “Een lage premie alleen is niet altijd de voordeligste keuze. Doordat de dekking van de VGZ-gemeentepolis goed is, komen mensen voor minder verrassingen te staan als het gaat om zorguitgaven,” verwacht wethouder Van der Beek.

Je kunt je nog tot en met 31 december aanmelden voor de collectieve verzekering. Dat kan via www.gezondverzekerd.nl. Daar kun je ook snel zien of je in aanmerking komt. Als je je daar aanmeldt, regelt VGZ het opzeggen van je oude verzekering. Als je het complete overzicht wilt zien van wat deze polis allemaal dekt, kijk dan op www.vgz.nl/gemeentepakket. Als je vragen hebt, kun je bellen met VGZ op 0900-77.99.771. Je kunt ook hulp krijgen van het Startpunt Grip op Geld. Bel dan naar 0164-67.20.49 of mail naar [email protected].