Roosendaal

Golfcentrum Roosendaal organiseert golfclinic voor mensen met een lichamelijke beperking

Foto: Fonds Gehandicaptensport.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Golfen met een lichamelijke handicap, het is mogelijk. Daarom organiseert Golfcentrum Roosendaal samen met de Nederlandse Golf Federatie en Fonds Gehandicaptensport op 26 november een golfclinic voor mensen met een fysieke beperking. “We willen laten zien dat golfen echt een sport is voor iedereen.”

De clinic is echt voor iedereen met een fysieke beperking. “Denk daarbij aan amputaties, MS, Parkinson of een niet aangeboren hersenletsel”, legt Robin de Heij van Fonds Gehandicaptensport uit. Dat geldt zelfs voor mensen met een complete dwarslaesie. “Ook voor hun zijn er mogelijkheden, zoals een speciale rolstoel.”

De Heij hoopt dat door de clinic de drempel om te golfen met een lichamelijke handicap lager wordt. “Het leuke is dat je tijdens het golfen niet apart van anderen hoeft te sporten. Iemand met een lichamelijke handicap kan gewoon meedoen met de rest.”

Golfpro’s

Zaterdag 26 november vindt de clinic plaats bij Golfcentrum Roosendaal. “We beginnen met een drankje en wat uitleg, maar het gaat natuurlijk vooral om het sporten!” Er lopen golfpro’s rond om de deelnemers te begeleiden, “dus je kan ook zonder ervaring meedoen.” Deze pro’s hebben ervaring om mensen met een fysieke beperking te helpen.

Als het golfen bevalt bij de sporters, kunnen ze nog een aantal vervolglessen nemen. “Zo kunnen we ze echt goed op weg helpen, en kunnen zij ontdekken of de sport goed bij ze past.” Daarna is er de mogelijkheid om wekelijks te blijven golfen.

Deelnemen aan de clinic is gratis. Opgeven kan via: [email protected].