Roosendaal

Golftoernooi SL Zorg levert cheque voor rolstoelfiets op

Herbert Kats Herbert Kats

Het tweede golftoernooi van de Stichting Vrienden van S&L Zorg heeft bijna het dubbele opgebracht van het eerste. Met de opgehaalde 9.000 euro kan een rolstoelfiets worden bekostigd. 

“Die zijn schrikbarend duur”, weet woordvoerder René van Donschot. “Maar misschien blijft er toch ook iets over voor andere doeleinden”, hoopt hij.

Twee weken geleden werd op de golfbaan in Wouw weer een speciaal toernooi voor het goede doel gehouden. Daaraan namen ruim vijftig mensen van verschillende bedrijven uit de regio deel. Een bemoedigd teken, meent S&L Zorg-woordvoerder René van Donschot. “Er waren meer teams dan de vorige keer, dus misschien zit er wel een mooie traditie in.”

Meerwaarde

Gezelligheid stond voorop maar het doel van de sportieve krachtmeting was toch vooral het inzamelen van geld. De Stichting Vrienden van S&L Zorg is bedoeld om meerwaarde te bieden aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking.

Cheque

Bewoner Michaël maakte tijdens het toernooi, samen met Jacqueline de Rijk, bestuurslid van de stichting, een praatje met de deelnemers. Die genoten na afloop samen van een lekkere herfstmaaltijd. Niettemin was het hoogtepunt toch de symbolische cheque die voorzitter Henk Beukman van de Stichting Vrienden van S&L Zorg en S&L-bestuurder Jörgen Marrée in ontvangst mocht nemen.

De organisatie biedt zorg en begeleiding aan meer dan 360 mensen met een verstandelijke beperking. Naast diverse woningen in de wijk in de regio heeft S&L Zorg twee speciale zorgwijken: Sterrebos in Roosendaal en Lambertijnenhof in Bergen op Zoom.