Roosendaal

Goud voor West-Brabantse ROC-studenten

Dennis van de Merbel Dennis van de Merbel

Arnaud Schoenmaker van het Kellebeek College in Roosendaal en Kevin Zwitzar van het Markiezaatcollege in Bergen op Zoom hebben afgelopen zaterdag een gouden plak gehaald bij de finale van SkillsHeroes, landelijke beroepswedstrijden voor MBO-Studenten. Beide studenten mogen in het najaar naar Zweden om daar mee te doen aan Europese versie van SkillsHeroes, EuroSkill.

De 18-jarige Arnaud Schoenmaker  haalde goud met zijn skills als kapper. Hij kreeg tijdens het driedaagse evenement meerdere opdrachten die hij moest uitvoeren voor een professionele vakjury. “Het is geweldig om te zien dat niet alleen ik maar zoveel andere mensen zoveel passie in hun beroep stoppen” Aldus Schoenmaker, die momenteel bij een kapsalon in Roosendaal werkt. “Het heeft me een dag gekost om te beseffen dat ik gewonnen had. Het is een geweldig gevoel.” 
De jonge kapper looft ook de woorden van PvdA-kamerlid  Tanja Jadnanansing, die bij de prijsuitreiking aanwezig was. Jadnanansing maakt zich in de kamer hard voor MBO-Studenten. Arnaud is van plan zo snel mogelijk te beginnen met trainen voor Euroskills, komend najaar.

Kevin Zwitzar nam het goud mee voor het vak restauratietimmerman. Buiten de strenge visie van een vakjury, waren de examens ook vrij toegankelijk voor publiek. Zo konden schoolverlaters zien wat het MBO te bieden heeft, en konden vrienden en familie de finalisten aan het werk zien. 

Buiten Arnaud en Kevin haalde andere West-Brabanders prijzen, Roxanne Crouwel  van het Prinsentuin College behaalde zilver bij het vak Bloem en styling, Dervis Basaran van het Markiezaat College werd vierde bij het vak autospuiten.  Marcel Bijland van het Radius College werd derde in dat vak. Wesley Oostdijk (Markiezaat College) behaalde brons bij het vak metselen. Foto: Arnaud Schoenmaker aan het werk tijdens de finaledag.