Geen regio geselecteerd

Gouvernementsgebouw moet levendigheid binnenstad vergroten

Het Gouvernementsgebouw in Bergen op Zoom © Rijksmonumenten

Redactie Redactie

Een volledig nieuw concept waar entertainment voor alle leeftijdscategorieën te vinden zal zijn en waarin spelen, leren, verblijven, ontdekken, ‘werken’ en vooral plezier maken de boventoon zullen voeren. Dat is in het kort datgene dat zal gaan plaatsvinden in het Gouvernementsgebouw als daar rond de zomer van 2018 de deuren open gaan.

 

Al langere tijd is Bergen op Zoom op zoek geweest naar een mooie trekker om extra bezoekers naar de binnenstad te krijgen. Met dit unieke concept wordt een hele grote stap gezet om dat doel te bereiken. Naar verwachting zullen jaarlijks zeker 50.000 bezoekers het Gouvernement bezoeken. 

Het gebouw aan het Gouvernementsplein is inmiddels door een investeerder aangekocht en de voorbereidingen voor de verbouwing zijn in volle gang. Het gaat om een aanbod aan activiteiten die eigenlijk voor jong en oud zijn bedoeld, maar de nadruk ligt toch vooral op de jeugd. Ook zal er een bijzonder aanbod van horeca te vinden zijn. DJ Hardwell heeft zich inmiddels als ambassadeur verbonden aan het project.