Nispen

GrensDance wacht persconferentie af: ‘Voorbereidingen gaan door’

De blauw-witte tent van GrensDance staat klaar voor twee avonden festival. © Maarten Elst

Maarten Elst Maarten Elst

Het moet vrijdag- en zaterdagavond een groot feest gaan worden in Nispen. Twee avonden op rij worden zo’n 750 man verwacht in een tent vlak buiten het dorp. Het feest staat echter op losse schroeven door de berichtgeving over mogelijk aangescherpte coronamaatregelen. Met de huidige maatregelen kan het evenement gewoon doorgaan. Mocht de eventuele lockdown onmiddelijk worden ingevoerd, valt het feestje op de valreep alsnog in het water. De organisatie wacht tijdens de voorbereidingen af op verdere mededelingen.

De voorbereidingen voor een mooi feestje zijn momenteel volop in gang in Nispen. “Het is wel allemaal onzeker nu. Met de huidige coronamaatregelen kan het feest gewoon doorgaan”, vertelt Thijs van Wezel namens de organisatie. “We hebben de vergunning gekregen met de huidige maatregelen. Dat wil zeggen dat we 75% van de capaciteit mogen gebruiken, wat neerkomt op ongeveer 750 man. Ook maken we gebruik van het coronatoegangsbewijs.”

Het gaat echt krap worden

Met Stef Ekkel, Outsiders en Barry Fest heeft de organisatie al de nodige artiesten gestrikt voor het evenement. “We zijn zeker niet het enige evenement dat rekening moet houden met de persconferentie maar het zou een ontzettende aderlating zijn als het alsnog niet door kan gaan. Om 19 uur is de persconferentie. Om 19:30 uur zou de tent opengaan voor de gasten. Mochten de maatregelen onmiddellijk ingaan, dan wordt de vergunning overruled en moeten we in een paar minuten tijd heel het feest afblazen. Het gaat echt krap worden.”

Wel denkt de organisatie last-minute aan een plan b. “Nu heeft een geplaceerd evenement bij een dancefeest zoals GrensDance geen zin. We wachten de persconferentie af en passen ons feest aan op de maatregelen die worden genomen. Eventueel gaan we zaterdag ‘s middags vroeg beginnen”, weet Van Wezel.

De organisatie hoopt dat het feest alsnog onder de huidige maatregelen door kan gaan. Er zijn nog tickets te koop via de Facebookpagina van GrensDance.